miércoles, enero 24, 2007

* Les alzines del Tibidabo. 24 gener 07

Comunicados del colectivo Agudells (se adjunta traducción castellano del último) y convocatoria de manifestación a favor de los manifestantes que se encadenaron a unas encinas encausados por una denuncia de juicio de faltas.

Por si no queda claro el "talante" de este alcalde de Karcelona, hojear a título de ejemplo esta carta al director editada en Metro Directe 24-1-07, titulada Okupes i Arbres
"El mandat de l'actual alcalde de Barcelona s'ha iniciat d'una forma nefasta, amb una dura repressió dels moviments socials i la tala massiva d'arbres centenaris i sans a Collserola per tal d'ampliar el Parc d'Atraccions del Tibidabo. El darrer capítol d'aquest cúmul de despropòsits és la citació a un judici de faltes d'un noi d'una organització ecologista que es va autolligar a una alzina a prop del Tibidabo per portestar contra les destrosses que s'hi estan produint". Albert Folch. Barcelona

Otro: Hereu reclama un liderazgo FUERTE para no depender de ERC e ICV... (La Vanguardia, 23 enero 07, página 5 Vivir). En la misma página, casualmente, hay el titular siguiente: El nuevo Tibidabo amenaza el viejo jardín del hotel La Florida. Se trata de un excelente artículo protagonizado por la nieta del arquitecto y paisajista Nicolau Rubió i Tudurí, presidenta de la fundación dedicada a la preservación del legado del que fue el diseñador de este "viejo jardín". De recomendada lectura.

missatgera@
********************************
Per donar suport als encausats convoquem una MANIFESTACIÓ EL PROPER DISSABTE, 27 a les 18h. a Canaletes.
Us agraïrem feu ressò d'aquest acte.

ACLARIMENT IMPORTANT DE JULI FONTOBA - COMUNICAT DE PREMSA
Dimarts 16, vaig trobar a la bústia un paper del JUTJAT PENAL per tal de que em presentés el 18.El dia 17 vaig veure a la Quica Graells. Li vaig ensenyar l'esmentat paper. Ella va fer la nota que tots coneixeu. Avui 18, he anat amb un altre company, dels quatre que ens vam encadenar a l' alzinar del Tibidabo, i per fi em sabut que NO ÉS UNA CAUSA PENAL. Es tracta d'un JUDICI DE FALTES pel dia 6 de febrer d'enguany, al Jutjat d'Instrucció num.13, al Passeig Lluís Companysnum.1-5, a les 10:10h., i ens han informat que hi ha cinc persones més implicades.Gràcies per la vostra solidaritat. No baixem la guardia .LA LLUITA CONTINÚA. ________________________________
Als mitjans de comunicació de Barcelona Barcelona, a 21 de gener 2007
El passat 26/11/06 en protesta per la tala dels arbres, que va suposar la instal·lació de "El Pèndol" i la de les noves guixetes, ( un centenar d'exemplars pel capbaix). Junt a l'AVV del Cim del Tibidabo, el Col·lectiu Agudells i La Plataforma Cívica en defensa de Collserola ens manifestàrem aquell diumenge. Volíem alertar la ciutadania de l'arbitrarietat de com s'estaven fent les coses al parc del Tibidabo, també del que suposarà la instal·lació de la nova muntanya russa.Tot just per sobre el descarnat talús que encercla "El Pèndol", dins el recinte del parc d'atraccions. Amb una pancarta que diu "Collserola vol ser Parc Natural", quatre activistes s'encadenaren a una alzina.L'acció va durar una mitja hora. La resta de manifestants des de l'exterior els donàvem suport, cridant consignes com " No, no, no, a l'especulació!" etc. I exhibint pancartes com la que duia el lema: "Cal respectar la integritat natural de Collserola." Els activistes es van desencadenar voluntàriament, no calgué la intervenció de la dotzena de Mossos que van comparèixer a l'acte. Entre les moltes accions que hem organitzat en defensa dels boscos del Tibidabo, encaminades a denunciar la sobtada desaparició d'un tros d'alzinar per ubicar-hi una nova atracció i aturar la devastació.Fruit de la del passat 26/11/06 alguns activistes ( de moment tres), han estat citats davant el Jutjat d'Instrucció n.13, sota l'acusacióde "desordre públic". La cita és pel proper dia 6/2/07 a les 10 h. Pg. Lluís Companys, 1-5.Per altre banda, recordem que ens trobem en el darrer tram del procés d'al·legacions, al Pla Especial Urbanístic de concreció de l'ús i de les condicions d'edificació del Parc d'Atraccions del Tibidabo, del que depèn entre altres el futur d'aquests alzinars barcelonins. Som intentant obrir una escletxa, en les possibilitats de participació real, intentant palesar el sentit comú i que aquest Ajuntament, redreci la deriva que han pres els afers al cim de Collserola, al Tibidabo.No és doncs el millor moment. Ni la criminalització, ni l'intimidació, ni les represàlies a les que som sotmesos, són la millor manera de mostrar la voluntat política de diàleg amb la societat civil, ans al contrari, és perseguida la corresponsabilitat, el compromís social, vers el be comú, vers la sostenibilitat. Per tal de donar suport als companys, el proper dissabte 27 de gener convoquem una manifestació, de Canaletes a Pça. St. Jaume, a les 18h. Fem una crida ciutadana a participar a la manifestació en suport dels companys encausats i dels alzinars del Tibidabo. Esperant que aquesta exposició de fets tingui el ressò que pensem que es mereix.A.V.V. del Cim del Tibidabo,Col·lectiu Agudells – Ecologistes en Acció. CatalunyaPlataforma Cívica en defensa de Collserola Contactes: Juli Fontoba, portaveu del Col·lectiu Agudells i encausat.93 434 02 68 i 609886729. agudells@hotmail.com
*********************************
----- Original Message -----
From: C. Agudells col.lectiu
Sent: Tuesday, January 23, 2007 11:01 AM
Subject: Abandó de la Comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament, del Col·lectiu Agudells.

A LA PREMSA DE BARCELONA
Angoixats hem vist malmetre's la silueta, el paisatge i el bosc amb la total insensibilitat per part dels responsables tant polítics com tècnics. Hem constatat un reguitzell de despropòsits, no limitant-se només, en el tracte que ha rebut el bosc, també les persones que de debò treballen i creuen en un món millor , mes just i senzill, en que les interrelacions entre les persones i la natura, siguin del tot respectuoses , complementaries.
Que projectes municipals com el del Cim del Tibidabo, lluny de donar resposta als que, com nosaltres no es conformen únicament, amb la possibilitat de participar en l'elecció de l'Alcalde, palesarem que els interessos ambientals col·lectius es poden afrontar des d'instàncies particulars i que la seva tutela no es un monopoli dels poders públics, sobretot perquè l'impur funcionament del sistema, amb la presencia de grups de pressió influents al nivell d'alts interessos econòmics o polítics, no genera sinó la pèrdua de confiança de la ciutadania en les nostres pròpies possibilitats participatives.
Quan encara no s'havien iniciat les reunions amb l'Àrea d'Urbanisme , en resposta a una carta nostra demanant explicacions del que estava succeint al cim del Tibidabo, el 4 de desembre 06, rebérem contesta de l'Alcalde de Barcelona Sr. Hereu, en la que ens informà: "En l'alzinar al que vostè es refereix s'està instal·lant una muntanya russa, i un cop acabada serà una atracció respectuosa." ¿¿??!!¡¡
A partir d'aquest moment, i amb l'aprovació parcial del Pla Especial Urbanístic de concreció de l'ús i de les condicions d'edificació del Parc d'Atraccions del Tibidabo, les manifestacions i concentracions ens han estat companyes junt a les diverses reunions amb l'Àrea d'Urbanisme fins a aquest darrer període d' al·legacions. El 22- 1- 07, ha finalitzat el plaç legal per presentar-les. Les insòlites actes, que a petició nostra ens han estat lliurades, (dues de les quatre que han vist la llum), preses per els promotors d'aquest Pla, de cap manera recullen ni l'esperit ni la lletra de les nostres intervencions . Ja a la primera de les reunions deixarem constància, que no ens agradaria que la nostra presencia fos utilitzada per engrossir l'anomenat " procés participatiu" que acompanyarà l'aprovació definitiva. Les nostres sospites vers aquest procés tenien fonament.
Hem estat, al contrari que BSM, represaliats amb una denúncia. I tot per defensar el que sens dubte haurien d'haver fet i fer sobretot, els darrers responsables d'aquest anacrònic i devastador projecte, l'Ajuntament de Barcelona. mentre es represàlia, membres del nostre Col·lectiu, entre ells el nostre portaveu i membre de la Comissió Especial d'Urbanisme en el Consell Consultiu del Parc de Collserola.
Que a més, tot i formar part del Consell Consultiu del Parc de Collserola i de la seva Comissió Especial d'Urbanisme, considerem que no s'ha tingut en compte les nostres apreciacions , i se'ns ha amagat informació , en altres casos aquesta ha arribat tard i/o sesgada. Mentre tant BSM ha actuat amb total impunitat, devastant un tros de bosc, podríem dir "amb nocturnitat i alevosia, "amb informe del Consorci de Collserola ocultat a la societat civil, sense cap tipus de participació, ni informes de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins.
Per tot el que ja em exposat mes amunt avui dia 22-1-07 ,ens veiem forçats per sentir-nos assetjats per la injustícia per solidaritat i coherència a abandonar durant aquesta darrera reunió amb l'Àrea d'Urbanisme, el mal anomenat procés de participació. Hi ha uns drets de la natura i de les altres espècies que nosaltres no podem violar l'interès col·lectiu de frenar la degradació ambiental, la degradació del que la natura ens ofereix gratuïtament.
Barcelona 22-1-07
Col·lectiu Agudells – Ecologistes en Acció,Catalunya Tf. 93 4340268/ 609886729