miércoles, marzo 07, 2007

SAS-Abrera despide a 300 trabajadores.

Y a más gente que nos van dejando sin trabajo las empresas, SUBE EL PIB. Por lo tanto, LA ECONOMÍA VA BIEN versus TODO VA BIEN Y TODO EL MUNDO ES MUY, PERO QUE MUY FELIZ....YA VA SIENDO HORA DE PLANTAR CARA A ESTA DESGRACIA DE SISTEMA Y DECIRLES QUE SE METAN SU ECONOMÍA Y SU COMPETITIVIDAD POR DONDE LES QUEPA!!! Por cierto, ¿alguien ha escuchado a algún político que se cuestione para nada este estado actual de decadencia social? A parte de hablar de Estatutos y de hacer MILLONES DE PISOS MÁS, dicen algo socialmente inteligente? Y cada vez que permiten que cientos y miles de trabajadores cualificados, con un oficio que cuesta años aprender, se queden en la calle... han de hacer de paletas, de camioneros y de camareros? ¿En esto han convertido a la ECONOMÍA CATALANA? UN CERO A TODOS LOS RESPONSABLES DE ESTE DESMEMBRAMIENTO ECONÓMICO Y SOCIAL!

missatgera

PD: Propuesta de ejercicio de la semana: localizar en la prensa del último trimestre, todas las noticias de PÉRDIDAS DE PUESTOS DE TRABAJO que ha ocasionado el brutal e ilimitado AFÁN DE LUCRO, al que ningún poder ni ninguna ley está poniendo NINGÚN LÍMITE en nuestro caótico mundo. Y sumemos. ¿Cuántos miles de puestos de trabajo se han perdido? ¿Y el PIB se ha "beneficiado" de la deshecha social???
********************************

From: Miquel Didac Piñero
Date: 03/03/2007

ELS TREBALLADORS DE SAS ABRERA S'HAN TANCAT INDEFINIDAMENT AL'EMPRESA. ES PODEN PERDRE 300 LLOCS DE TREBALL
EL COMITÈ D'EMPRESA DE SAS PRESENTA DENUNCIA CONTRA ELS DIRECTIUS DE L'EMPRESA DAVANT EL JUTJAT PENAL, A LA INSPECCIÓ DE TREBALL I DAVANT LA GENERALITAT PER TANCAMENT IL·LEGAL
La Direcció encara no ha notificat el tancament de l'empresa a l''Administració. La Inspecció de Treball convoca al Comité de Empresa el dilluns pel matí.

La CGT no creemos en las casualidades y conocemos la capacidad de las grandes empresas para crear una noticia tapando otra. No es casualidad que para que parezca poco importante la noticia del cierre de SAS con la pérdida de 300 puestos de trabajo, haya que dar notoriedad a que no se van a perder los 13.000 puestos de trabajo de SEAT, porque habrá nuevas cargas de trabajo. Los 300 despidos de SAS se plantean mediáticamente como una insignificancia frente a lo grave que seria la falta de trabajo en SEAT. Para la CGT, igual de grave son las perdidas de puestos de trabajo de 300 en 300 que de miles en miles, el objetivo final es que se precariza o desaparecen un volumen importante de puestos de trabajo de un sector que hasta el momento tenía algunos derechos laborales, a cambio de trabajadores que proceden mayoritariamente de ETTs y que muchas veces no reclaman ni lo que por convenio tienen derecho, vienen de la escuela del miedo, de la sumisión y de la obediencia. El caso de SAS es un claro ejemplo de cual es el objetivo de las empresas multinacionales: mayores beneficios a costa de lo que haga falta. Las palabras lapidarias de SEAT para justificar su cierre aduciendo que " ya no son competitivos" lo dice todo. El mensaje que nos envían es que te tienes que "tercermundializar" o de lo contrario no serás útil, te desecharan. En SAS sus trabajadores llevan 12 años produciendo salpicaderos paradiversos modelos de la casa SEAT, han sido reconocidos por estos, de entre todos los proveedores como PROVEEDOR A, los que entregan el producto con mayor calidad, tienen una plantilla contrastada profesionalmente.

Mediante luchas y acuerdos, han ido consiguiendo mejoras algo superiores al resto de las empresas del sector, han cometido el crimen de repartir entre los trabajadores una parte de los beneficios y plusvalías que han producido y de las que los poderosos se llenan los bolsillos . No deberían de olvidar los directivos de las empresas, que tener trabajadores exigentes en buenas condiciones laborales, es garantía de mayor calidad de los productos finales. La tarde del viernes 2 de Marzo, delegados de CGT-SAS Abrera se hanentrevistado con parlamentarios de los grupos de ERC (Anna Simó) y PSC (Josep Maria Rañe) para explicarles la situación totalmente irregular y de indefensión que están viviendo los trabajadores de SAS, les hemos explicado como los directivos de la empresa SAS, han hecho un cierre salvaje, sin avisar al Comité de Empresa, sin avisar a la administración, se han reído de las normas y leyes que a otros nos obligan a cumplir. Nos hubiera gustado creer que las leyes son iguales para todos, eso nos dicen en los cuentos desde pequeños, pero si cualquier trabajador se hubiera saltado toda la normativa laboral, al igual que los directivos de SAS, el trato que habríamos recibido seria otro muy diferente, seguramente estaríamos entre rejas. De nada valdrá que los tribunales acaben dando la razón a los trabajadores, por cierre ilegal, dentro de no se sabe cuantos años, el cierre será irreversible y las consecuencias penales para los directivos que las han provocado, nulas. La CGT exigimos a la Generalitat que obligue a la empresa a la inmediata abertura de la fábrica, que acabe con este cierre patronal ilegal y que se persone como acusación particular contra unos empresarios que no tienen respeto, ni con sus trabajadores, ni con las reglas establecidas.

EMILIANO JIMENEZ ANTONIO ARANDA
Presidente Comité Empresa Secretario de Relación con los Medios de Comunicacióny Miembro de CGT-Catalunya y trabajador de SAS
687 37 72 03 619 39 00 99
MIGUEL ANGEL ESQUINAS CARLOS NAVARRO
Delegado CGT-SAS Equipo de Medios de Comunicación,CGT-Catalunya
676 59 29 85 649 83 94 90
****************************************************************************
L'EMPRESA SAS TANCA LA SEVA PLANTA D'ABRERA DEIXANT AL CARRER A MÉS DE 300 TREBALLADORS I TREBALLADORES

CGT sindicat majoritari a l'empresa SAS, fabricant dels cockpits (taulers de control) dels models IBIZA I CORDOBA de SEAT, mostra la seva repulsa davant el tancament de la fàbrica d'Abrera, el que suposa enviar a l'atur a més de 300 treballadors/es, a pesar de ser el proveïdor amb major qualitat de què treballen per a SEAT. La direcció de SAS ni tan sols s'ha dignat a complir la legalitat vigentd'informació al Comitè d'Empresa, han realitzat el tancament salvatge sense cap tipus de contemplació sabent que encara que els tribunals acabin donant la raó als treballadors, per tancament il·legal, dins de no se sap quants anys, el tancament serà irreversible i les conseqüències per als que han provocat aquesta situació nul·les. Els treballadors i treballadores, a pesar de la situació d'incertesa itensió que han estan vivint durant l'última setmana i la situació en què estroben una vegada conegut el tancament de la fàbrica, han mostrat novament un comportament exemplar al no aturar la producció, aturada que podria motivar que la direcció SAS prengués alguna mesura sancionadora d'última hora, com ha fet últimament. Amb aquest tancament, generat i ideat per les directives de SEAT, SAS I PEGUFORM, es consuma un nou atemptat de la patronal. El treball que fins ara realitzaven els treballadors de SAS a Abrera (els models IBIZA I CORDOBA ), ho passarà a fabricar PEGUFORM, empresa en què les condicions laborals, salarials i socials dels treballadors estan molt per davall de les condicions dels treballadors de SAS. El Comitè d'Empresa havia posat en coneixement de la Conselleria de Treball divendres passat 23 de febrer, que possiblement a partir d'aquest divendres 2 de març es deixarien de rebre ordres de treball per part SEAT, pel que la planta d'Abrera es quedaria sense treball. I repetim, al Comitè d'Empresa no li han notificat res, incomplint totalment la legalitat vigent.

SAS687 37 72 03 619 39 00 99MIGUEL ANGEL ESQUINAS CARLOS NAVARRODelegado CGT-SAS Equipo de Medios de Comunicación,CGT-Catalunya676 59 29 85 649 83 94 90 --
*********************************************************************************
L'EMPRESA SAS TANCA LA SEVA PLANTA D'ABRERA DEIXANT AL CARRER A MÉS DE 300 TREBALLADORS I TREBALLADORESCGT sindicat majoritari a l'empresa SAS, fabricant dels cockpits (taulers de control) dels models IBIZA I CORDOBA de SEAT, mostra la seva repulsa davant el tancament de la fàbrica d'Abrera, el que suposa enviar a l'atur a més de 300 treballadors/es, a pesar de ser el proveïdor amb major qualitat de què treballen per a SEAT. La direcció de SAS ni tan sols s'ha dignat a complir la legalitat vigentd'informació al Comitè d'Empresa, han realitzat el tancament salvatge sense cap tipus de contemplació sabent que encara que els tribunals acabin donant la raó als treballadors, per tancament il·legal, dins de no se sap quants anys, el tancament serà irreversible i les conseqüències per als que han provocat aquesta situació nul·les. Els treballadors i treballadores, a pesar de la situació d'incertesa itensió que han estan vivint durant l'última setmana i la situació en què estroben una vegada conegut el tancament de la fàbrica, han mostrat novament un comportament exemplar al no aturar la producció, aturada que podria motivar que la direcció SAS prengués alguna mesura sancionadora d'última hora, com ha fet últimament. Amb aquest tancament, generat i ideat per les directives de SEAT, SAS I PEGUFORM, es consuma un nou atemptat de la patronal. El treball que fins ara realitzaven els treballadors de SAS a Abrera (els models IBIZA I CORDOBA ), ho passarà a fabricar PEGUFORM, empresa en què les condicions laborals, salarials i socials dels treballadors estan molt per davall de les condicions dels treballadors de SAS. El Comitè d'Empresa havia posat en coneixement de la Conselleria de Treball divendres passat 23 de febrer, que possiblement a partir d'aquest divendres 2 de març es deixarien de rebre ordres de treball per part SEAT, pel que la planta d'Abrera es quedaria sense treball. I repetim, al Comitè d'Empresa no li han notificat res, incomplint totalment la legalitat vigent.
Des de la CGT volem denunciar i mostrar el nostre fàstic per l'actitudirresponsable de la Conselleria de Treball, que a pesar d'haver sigutinformada per part dels treballadors del tancament de la fàbrica no ha fet absolutament res. Des de la CGT volem denunciar l'actitud lamentable de la Consellera Mar Serna, que permet que Catalunya sigui el "Far West" per a les empreses, que actuïn amb total impunitat enviant els treballadors a l'atur quan els dóna la gana sense haver de donar explicacions a ningú i sense ni tan sols complir les regles del joc. Ens sembla mentida que aquesta senyora fos fa anys advocada laboralista i Inspectora de Treball i
no posi els mitjans perquè situacions d'abús com aquesta, no succeeixin
. Ens estan demostrant novament que els polítics, es denominen d'esquerres o de dretes, són uns manats de les empreses, i aquestes per a augmentar el seu ego fan fins i tot que els posen medalles, com la que van donar al president de SEAT després d'acomiadar a 660 treballadors. La CGT acusem a la Conselleria de Treball de fer desestiment de les seves funcions, que no mira pel bé comú, que no fa complir la legalitat vigent i que no ha aconseguit evitar cap tancament de fàbrica. Des de la CGT ens preguntem: perquè serveix la Conselleria de Treball a més de per a anar a inauguracions, dinar en banquets i posar medalles als empresaris? La CGT exigim a la Generalitat que obligui a l'empresa a la immediata obertura de la fàbrica, que acabi amb aquest locaut il·legal i que es personi com a acusació particular contra uns empresaris que no tenen respecte, ni amb els seus treballadors, ni amb les regles establertes.

Divendres 2 de març de 2007Secció Sindical CGT SAS Abrera