sábado, abril 14, 2007

IMPERA LA POLÍTICA DE LOS HECHOS CONSUMADOS

La política de los "hechos consumados" está felizmente afianzada en las administraciones actuantes en la desgraciada Catalunya (paradigmas: desvío ilegal del río Llobregat; vertedero ilegal durante 32 años, en el Garraf) No hay palabras para describir las consecuencias sociales del grado con el que los que dirigen las administraciones están actuando con total arbitrio y pasándose por el forro y despreciando EL DERECHO, el gran pilar en el que se basó nuestro régimen democrático, y que al actuar sin tenerlo en cuenta, se ha DESLEGITIMIZADO EL ACTUAL SISTEMA DEMOCRÁTICO. Así que, las elecciones, que forman parte del juego democrático, y es en lo único en lo que dicen (ellos) que se sustentan los "poderes públicos", delante de tanto abuso sistemático de poder, podemos ahora los ciudadanos cuestionar su legitimidad. ¿tienen alguna legitimidad las instituciones dentro de este estado de hechos consumados?

missatgera@

Ah! La respuesta a esta pregunta, la del Sr. Montilla, ya ha sido incluso publicada, a raíz de la absoluta abstención que hubo en el referèndum andaluz sobre "el estatuto". Reproducimos qué respeto le merece al Sr. LA CIUDADANÍA: " la baja participación és preocupante, pero en absoluto deslegitima un Estatuto que es bueno para Andalucía. No hace falta magnificarla tanto" Fuente: metro directe Catalunya. pàgina 3, 20 febrero 2007.


Entonces, si una abstención total que es un clarísimo mensaje a la clase política y que, por otra parte, es la única forma en que se nos permite "participar" a los ciudadanos, el político dice que no hay que darle importancia (y confunde legítimo con legal), no se cuestiona NADA, cuando los papelitos son lo único que tienen de nosotros para tener el poder sobre todo, entonces ... ¿qué camino nos queda?
*********************
From: Jose Garcia Moreno -DEPANA-
Subject: Se licitan nuevas obras en el aeropuerto que afectan a las zonas ZEPA, sin Estudio de impacto ambiental.


Adjudicades les noves obres a l'aeroport que afecten zones ZEPA, sense ESTUDI D'IMPACTE AMBIENTAL

El nou enllaç i el vial d'accés al nova àrea terminal de l'Aeroport de Barcelona no disposa de Declaració d'Impacte Ambiental tot i afectar greument les zones d'especial protecció de les aus del Delta del Llobregat recentment ampliades.

El passat 17 de gener de 2007, el Ministeri de Foment va adjudicar a l'empresa Ferrovial-Agromán, S.A. les obres d'enllaç i el vial d'accés a la nova Àrea Terminal de l'Aeroport de Barcelona. En concret, es tracta d'una carretera amb característiques d'autovia que facilitarà l'entrada a la nova terminal entre pistes des del nou traçat de l'autovia de Castelldefels (C-31). L'aeroport de Barcelona està considerat com un aeroport nacional, i per tant, la carretera que hi arribi també té caràcter nacional. La construcció d'autovies nacionals està inclosa a l'Annex I del Reial Decret-Llei 9/2000 de 6 d'octubre, en aplicació de la Directiva e 97/11/CEE, del Consell.

Aquesta autovia i els seus accessos afecten directament i de forma molt negativa les maresmes de Can Sabadell, reconegudes com a zones humides, a través de la Sentència 286/98 de 28 de maig de 1998 del jutjat del Penal núm. 9 de Barcelona i que recentment han estat incloses en l'ampliació de la zona d'especial protecció per a les aus, ZEPA, num. 146 del Delta del Llobregat.

La nova carretera s'ha dibuixat sobre les àrees IBA (Important Birds Areas) núm.140: Delta del Llobregat, i afecta directa i indirectament a la ZEPA 146: Delta del Llobregat i a les Reserves Naturals del Delta i els espais PEIN. Aquesta autovia no tenia cap projecte, ni es coneixia el seu recorregut, quan es va publicar l'Estudi d'Impacte Ambiental de l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona ni tampoc en la posterior Declaració d'impacte ambiental (DIA). Conseqüentment, és impossible que la carretera pugui acollir-se a l'aprovació d'aquella DIA.

DEPANA exigeix que aquest projecte d'autovia iniciï la tramitació ambiental pertinent per poder ser executada, és a dir, s'ha d'elaborar l'Estudi d'Impacte Ambiental, s'ha de sotmetre a informació pública i emetre la seva Declaració. Aquestes informacions i consideracions s'han fet arribar als ministeris de Foment i de Medi Ambient, sol·licitant que, abans de començar les obres, es garanteixi el compliment de la normativa vigent i es contempli la conservació de la xarxa Natura 2000 al Delta del Lobregat.

DEPANA confia que el procediment es farà correctament, en cas contrari, es veurà obligada a informar la Fiscalia de Medi Ambient i la Comissió Europea d'aquest incompliment de la normativa sol·licitant l'obertura d'investigacions per les possibles afectacions ambientals en Espais Naturals d'Especial Protecció.

DEPANA.
Més informació al telefono:

657101385

Jose Garcia.

No hay comentarios: